İrmikli kar pastası nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Hafif dokusu ve pratik yapımıyla irmikli kar pastası, sütlü tatlı sevenler için ideal bir seçenek. Krem şantinin nefis dokusu ve Hindistan cevizinin aromasıyla beğeninizi kazanacak bu tatlı, özel günlerde veya çay saatlerinde rahatlıkla hazırlanabilir.
İrmikli Kar Pastası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı un
Kreması İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi veya file badem
Yapılışı:
- İlk olarak, yumurtaları ve şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İrmiği ilave edip 5-10 dakika bekletin, irmiğin şişmesini sağlayın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlanmış bir kek kalıbına harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak kıvam almasını sağlayın.
- Soğuyan keki ikiye bölün, arasına krem şantiyi sürün.
- Üzerini de krem şantiyle kaplayıp Hindistan cevizi veya file badem serperek süsleyin.
- Birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not: Pastanızı daha lezzetli hale getirmek için, krem şantiyi pastanın tamamen soğumasını bekledikten sonra sürmenizi öneririz. Afiyet olsun!
|