Irmikli Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kabak (rendelenmiş)
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 6 su bardağı et veya tavuk suyu (veya su)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane (isteğe bağlı)
- 1 kase yoğurt (servis için)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye tereyağını veya zeytinyağını alın, ısıtın.
- Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Rendelenmiş kabakları tencereye ekleyin ve yumuşayana kadar 5-7 dakika kavurmaya devam edin.
- İrmiği ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun, irmiğin hafifçe kokusu çıkana kadar.
- Et veya tavuk suyunu (veya suyu) yavaşça ekleyin, karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın ve 15-20 dakika kadar, irmikler ve kabaklar iyice pişene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın, 5 dakika dinlendirin.
- Servis yaparken kaselere alın, üzerine bir kaşık yoğurt ekleyip sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Daha kremalı bir kıvam için, çorbayı blendırdan geçirebilirsiniz.
- Et suyu yerine su kullanırsanız, bir küp tavuk bulyon ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
- Servis sırasında üzerine kıyılmış maydanoz veya pul biber serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
|