Irmikli hindistan cevizi topları nasıl yapılır?
Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. İrmiğin hafif dokusu ile hindistan cevizinin aroması birleşerek enfes bir lezzet sunuyor. Top haline getirilmesi ve hindistan cevizine bulanarak servis edilmesiyle hem sunumda şıklık hem de pratiklik sağlanıyor.
Irmikli Hindistan Cevizi Topları Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için: 1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
- Bir tencereye süt, şeker, sıvı yağ ve irmiği alarak karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp tencerenin dibini tutmaya başlayınca ocaktan alın.
- İçine hindistan cevizi, vanilya ve kabartma tozu ekleyip iyice karıştırın.
- Karışım ılındıktan sonra elinizle küçük toplar şeklinde yuvarlayın.
- Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizin.
- Bu lezzetli irmikli hindistan cevizi toplarını buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- İrmikli karışımı pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Karışım soğudukça kıvamı daha da katılaşacağı için ılıkken şekil vermek daha kolay olacaktır.
- Daha yoğun bir hindistan cevizi lezzeti için karışıma ekstra hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
- Topları hindistan cevizine bulamadan önce buzdolabında 15-20 dakika bekletirseniz daha kolay şekil alırlar.
|