İrmikli havuç tatlısı nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Rendelenmiş havuç ve irmiğin sütle buluştuğu, tereyağının lezzet kattığı nefis bir tatlı tarifi. Tarçın ve cevizle süslenen bu hafif tatlı, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor. Basit malzemelerle hazırlanan bu enfes lezzet, misafirlerinize sunabileceğiniz pratik bir alternatif olarak mutfak defterinizdeki yerini alacak.

22 Kasım 2025

İrmikli Havuç Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın (üzeri için)
  • Dövülmüş ceviz veya fındık (üzeri için)

Yapılışı:


  • Havucu rendeleyin ve geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine sütü ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kaynatın.
  • Havuçlar yumuşadıktan sonra irmiği ekleyin ve karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
  • Toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin, kıvam alana kadar pişirin.
  • Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Vanilini ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Tatlıyı kaselere veya bir tepsiye dökün, soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra üzerine tarçın ve dövülmüş ceviz serperek servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak süslemek için hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;