İrmik ve mercimek köftesi nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir vegan köfte alternatifi arıyorsanız, kırmızı mercimek ve irmikle hazırlanan bu pratik tarif tam size göre. Hem ana yemek hem de meze olarak tüketilebilen köfteler, misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık bir seçenek sunuyor.
İrmik ve Mercimek Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mercimeği süzün ve soğumaya bırakın. 2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 3. Haşlanmış mercimeği bir kaseye alın. Üzerine kavurduğunuz soğanlı karışımı, irmiği, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice karıştırın. 4. İnce kıyılmış maydanozu ve 1 su bardağı suyu ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edin. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak köfte şekli verin. 6. Köfteleri servis tabağına alıp marul, domates ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Püf Noktaları:
|










.webp)








.webp)