Vişneli İrmik Helvası Tarifi
Vişneli İrmik Helvası Tarifi, yapılışı pratik bir tatlıdır. Yaz kış yenilebilecek lezzetli ve besleyici bir tatlı seçeneğidir. Buzdolabında iki gün boyunca saklanabilir. İçerisinde süt olduğu için buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır.
Vişneli İrmik Helvası İçin malzemeleri- 1 kg süt
- 1 su bardağı dolusu irmik
- 1 su bardağı dolusu toz şeker
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket vanilya
- 2.
5 su bardağı vişne suyu
Vişneli İrmik Helvası Üzeri için- 1 çay bardağı dondurulmuş vişne
- 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
- 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
Vişneli İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Derin bir tencerenin içerisine sütü, şekeri ve irmiği koyalım. Orta harlı ateşte pişirme işlemini başlatalım. Başarılı bir sonuç için tatlıyı sürekli karıştıralım. Böylece topaklanma olmayacak, tatlının dibi tutmayacaktır. Tencerenin içerisinde bulunan tatlı iyice koyulaştığında tencereye vanilyayı da ilave edelim. Bu tatlının pişme süresi 15 dakikadır. İyice koyulaşıp kıvam alan tatlının pişme sürecini tamamlayalım. Pişmiş olan tatlımızı kepçe yardımı ile cam kâselere dökelim. Bu aşamada üzerinin vişneli sosu için yer bırakmayı da unutmayalım. Kâseleri yarım olacak şekilde dolduralım. Kâselere doldurduğumuz tatlıyı soğumaya bırakalım ve ikinci aşama olan vişneli sos kısmına geçelim.
Yine derin bir tencerenin içerisine vişne suyunu koyalım ve listede vermiş olduğumuz vanilyalı pudingi tencerenin içerisine boşaltalım.
Orta harlı ateşte sürekli karıştırmak şartı ile pudingi pişirelim. İyice koyulaşan pudingin piştiği anlaşıldığında ocağı kapatıp 5 dakika boyunca karıştırma işlemini sürdürelim. Böylece pudingin üzerinde kaymaklanma olmayacak ve akıcı bir kıvam kazanacaktır. Pişmiş ve kıvam almış olan vişneli pudingi kâselerin üzerine dikkatli bir şekilde ilave edelim. Tatlının genel görünümü hakkında fikir edindikten sonra hayal gücünü de kullanarak süsleme aşamasına geçebiliriz. Listede vermiş olduğumuz dondurulmuş vişnelerden kâse başına üç adet gelecek şekilde pay edelim ve dekoru oluşturmaya başlayalım. Kâsenin yarı kısmına Hindistan cevizi ile dekor verip, diğer yarısına ise Antep fıstığı ile süsleme yapalım. Her iki süslemenin ortasını bölecek şekilde vişneleri sıralayalım. Yine her tatlıya yakışan yeşil nane yapraklarını bu tatlıda da kullanabilir sunumu kuvvetlendirebiliriz. Vişneli irmik helvası servise hazırdır.
Afiyet olsun
22.01.2024 01:22:05
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|