Pudingli İrmik Tatlısı
Pudingli irmik tatlısı; özellikle misafirlere ikram etmek üzere ev hanımları tarafından sık sık tercih edilen, hazırlaması son derece basit ve bir o kadar da lezzetli bir tariftir. Pudingli irmik tatlısı, adından tahmin edileceği üzere temel malzemeler olarak irmik ve puding aromalarından oluşur. Tatlının irmik ve puding kısımlarının uygun bir şekilde hazırlanması ve sonra uygun sıra ile borcama dizilmesiyle yapılır.
Tarifin zorluk derecesi ise gerçekten çok düşüktür. Mutfak hakkında sadece temel bilgileri olan, hayatında bir kez bile olsa tatlı yapmış biri; pudingli irmik tatlısı tarifinde de hiç zorlanmayacaktır. Aşağıda da bu basit pudingli irmik tatlısı için gerekli malzemeler ve pudingli irmik tatlısı tarifinin adım adım uygulanışı yazılmıştır:
Pudingli irmik tatlısı için gerekli malzemeler- 1 paket puding
- 2 çay bardağı şeker
- 5-6 su bardağı süt
- 9-10 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- Tarçın
- 1 paket vanilya
Pudingli irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?- Pudingli irmik tatlısı tarifine başlamadan önce malzemeler üzerinde yapılması gereken bir ön hazırlık yoktur. Yalnız malzemelerin kullanılacağı aşamaya göre grup grup bir arada bulundurulması faydalı olacaktır. Bunun için şeker-süt-irmik-Hinditan cevizi- tarçın ayrı bir grup; puding, vanilya ve kalan malzemeler de ayrı bir grup olarak kullanılacaktır.
- Malzemeler temin edip yukarıdaki gibi gruplara ayırdıktan sonra pudingli irmik tatlısı tarifine başlanabilir.
Bunun için ilk olarak irmik kısmı yapılacaktır. Pişirmeye uygun bir kabın içerisine şeker, sütün 4-5 bardak kadarı ve irmik aynı tencereye konarak pişirmeye başlanır. (Sütün geri kalanı ileride puding kısmı için kullanılacaktır.) bu aşamada karışımın pişip pişmediğinin ölçüsü renk değişimi olacaktır. Pişmeye başlayan şekerler kararacak, irmikler ise hafifçe şişip daha koyu bir renge bürüneceklerdir.
- Süt-şeker-irmik karışımı için yukarıdaki ölçüye göre yeterli süre pişirme işlemi yapıldıktan sonra Hindistan cevizi ile vanilya da bu karışımın içine atılarak pişirme işlemine devam edilir. Hindistan cevizi ve vanilya atıldıktan sonra pişirme işlemine yeterli bir süre daha devam edilmelidir. Karışımın son eklenen bu malzemeleri iyice sindirmesi ve özleşerek homojen olması sağlanmalıdır. Aksi takdirde malzemelerin tatları dağınık olacak; pudingli irmik tatlısı da istenen lezzette olmayacaktır.
- Yukarıda verilen ölçülere göre yeterli bir süre daha pişirmeye devam edildikten sonra irmik karışımı için gerekli işlemler tamamlanacaktır. Dolayısıyla pişmiş olan irmik karışımı tencereden alınıp başka uygun bir kaba serilebilir. Böylece pudingli irmik tatlısı için gereken temel kısım tamamlanmış olacaktır. Geriye sadece puding kısmının hazırlanması kalmıştır.
- Bu aşamadan sonra pudingli irmik tatlısı tarifi puding pişirme ile devam edecektir. İrmik karışımını yukarıdaki gibi pişirip dinlenmeye bıraktıktan sonra başka bir kapta puding ile kalan süt karıştırılarak pişirmeye başlanır. Pudingin pişirilmesi irmik karışımına kıyasla çok daha basittir. Alınan hazır puding veya başka çeşit puding ile süt aynı kapta karıştırılarak pişirmeye devam edilir. En sonunda karışım iyice homojen olup bildiğimiz puding kıvamını alacaktır. Eğer hazır puding kullanıldıysa zaten paketin arkasında da tarifin aşamaları yazacaktır.
- Puding kısmı da bu şekilde tamamlandıktan sonra pudingli irmik tatlısı tarifi neredeyse tamamlanmıştır. Geriye sadece hazırlanan kısımların uygun bir şekilde birleştirilmesi kalmıştır. Bunun için; pudingli irmik tatlısının ikram edileceği bir kap (Borcam, tepsi, vs.) seçilir ve irmik karışımı her yerde eşit yükseklikte olacak şekilde bu kaba dökülür. Bir kaşık, vs. Gereç yardımıyla üzeri düzleştirilerek tırtıksız gözükmesi sağlanır. İrmik karışımı bu şekilde yerleştirildikten sonra onun üzerine de aynı şekilde puding karışımı dökülür ve her yerde eşit yükseklikte olacak şekilde yayılır. Yine aynı şekilde tepesi düzleştirilerek sos eklemeye uygun hale getirilir.
- Pudingli irmik tatlısına sos olarak kullanılacak malzemeler tamamen isteğe bağlıdır. Hindistan cevizi, meyve, sebze, kuruyemiş, vs. Akla gelebilecek her türlü aroma kullanılabilir.
- Bu son şekilde verildikten sonra pudingli irmik tatlısı yeterince soğumaya bırakılır. Sonrasında da kesilerek tabaklara konur ve servis edilir.
- Pudingli irmik tatlısı tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
21.01.2024 03:17:47
Pudingli İrmik Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Pudingli İrmik Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|