İlk olarak jölemizi hazırlıyoruz. Bir tencereye vişne suyu, 6 kaşık şeker ve nişastayı koyarak sürekli karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Jöle kıvamını aldıktan sonra yuvarlak ya da kare olan kalıba önce kalıbı ıslatıp jölemizi döküyoruz ve iyice yayıyoruz. Jölemizi kalıba aldıktan sonra buzdolabına koyuyoruz ve muhallebiyi hazırlıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken konu jölenizi kalıba almadan önce kalıbı iyice ıslatmanız gerektiğidir.
Aksi takdirde jöle kalıba yapışır ve daha sonra
Jöleli İrmik Tatlısı kalıptan çıkarılmak üzere ters çevrildiğinde şekli bozulur.
Muhallebi için ilk olarak sütümüzü bir tencereye alıyoruz. İçine margarini ve şekeri ekleyip kısık ateşte şeker ve margarin eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra irmiği de ekleyip muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamını iyice aldıktan sonra muhallebinin altını kapatıyoruz ve soğuması için bekletiyoruz. Ancak bekletme işlemi sırasında muhallebiyi ara sıra karıştırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde üstü kaymak tutacaktır ve bu da tatlınızın tadını olumsuz etkileyebilecektir. Hazırlamış olduğumuz meyveleri dilimledikten sonra dolapta bekleyen jöleyi de çıkarıp jölenin üzerine yerleştiriyoruz. Muhallebi de iyice soğuduktan sonra muhallebiyi soğumuş olan jölenin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz. Daha sonra tamamen donması için buzluğa koyuyoruz ve donduktan sonra Jöleli İrmik Tatlısı bulunan tepsimizi buzluktan alıp büyük bir servis tabağına ters çevirerek alıyoruz. Dilimledikten sonra yine yanında ya da üstünde meyve parçaları ile servis edebilirsiniz. Tercihen meyve olarak çilek ya da vişne kullanmanız uygun olacaktır.
Afiyet Olsun.