İrmikli Muhallebi

İrmikli muhallebi; herkesçe bilinen geleneksel muhallebi tarifine birkaç yeni aroma eklenerek elde edilen, özellikle misafirlere değişik bir ikramda bulunmak adına mutlaka tercih edilmesi gereken, lezzetli ve basit bir tariftir. İrmikli muhallebinin temel kısmını; adından anlaşılacağı üzere irmik oluşturur. Bunun yanı sıra; bisküvi, puding, vs.
Malzemeler de irmikli muhallebi tarifinde kullanılır. Bütün bu farlı malzemelere rağmen; tarifin hazırlanışında hiç zorluk yoktur. Yani, mutfak konusunda çok tecrübesi olanların bile rahatça üstesinden gelebileceği bir tariftir. Yazının devamında da bir rehber niteliğinde olması açısından; gerekli malzemeler listesi ve adım adım irmikli muhallebi tarifinin hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin:

İrmikli muhallebi için gerekli malzemeler

  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1,5 litre süt (Bir kısmı puding için kullanılacaktır)
  • 40-70 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kakaolu puding
  • Üzeri için kuruyemiş, Hindistan cevizi, vs. İsteğe bağlı sos
  • 1 paket petit-beure bisküvi
NOT: Yukarıdaki malzeme miktarları; 3-5 kişilik standart servis içindir. Farklı sayıda servis yapacak olanların, malzeme miktarlarını bununla orantılı olarak ayarlamaları gereklidir.

İrmikli muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Malzemeler temin edildikten sonra irmikli muhallebi tarifine başlanabilir. Fakat ilk olarak bazı ön hazırlıklar yapılmalı ve malzemeler irmikli muhallebi tarifi için uygun bir hale getirilmelidir.
    Neyse ki irmikli muhallebi tarifinde diğer tariflerde olduğu gibi herhangi bir kesme, dilimleme, vs. İşleme gerek yoktur. Sadece; irmikli muhallebiyi kaynatmak üzere bir tencere ve irmikli muhallebinin son halinin verilmesi için bir borcam yeterli olacaktır. Diğer malzemeler zaten olduğu gibi kullanılacaktır.
  • Yukarıda söylenen ufak hazırlıklar yapıldıktan sonra irmikli muhallebi yapmak üzere işe koyulur. İlk olarak; 1 litre süt, irmikli muhallebi hazırlamak üzere ayarlanan tencereye dökülür. Ardından 2 çay bardağı şeker de bu tencereye boca edilir ve kısık ateşte ocakta ısıtılmaya başlanır. İrmikli muhallebinin hazırlandığı bu aşamada sürekli olarak bir kaşık, vs. Yardımıyla karıştırma işlemi yapılmalıdır ki malzemeler iyice birbiriyle özleşsin, irmikli muhallebinin tadı daha yoğun olsun.
  • Sıcaklığın da etkisiyle şeker, sütün içinde iyice çözündükten sonra 2 çay bardağı irmik de aynı tencereye boca edilir ve karıştırma işlemine devam edilir. İrmik için de 2-3 dakika kadar yeterince beklendikten sonra; bir adet yumurta da kırılır ve tencerenin içine dökülür. Böylece; irmikli muhallebinin temel kısmı için gereken tüm malzemeler karıştırılmış olur. Şimdi; tenceredeki bu malzemelerin ocakta pişerken bir taraftan da karıştırılması ve katılaşıncaya kadar homojen bir hal almalarının sağlanması gereklidir.
  • İrmikli muhallebide katılaşma belirtileri başlar başlamaz, tereyağı da tencerenin içine atılır ve aynı karıştırma işlemine devam edilir. Karıştırmanın ve ocağın ısısının etkisiyle tereyağı eriyecek; iyice irmikli muhallebiye karışacaktır. Tereyağı eriyip irmikli muhallebi için istenen kıvam elde edilince; irmikli muhallebi ocaktan alınır ve tarifin bir sonraki aşamasına geçilir.
  • Bu aşamada; irmikli muhallebinin temel kısmı; diğer malzemelerle karıştırılacaktır. Öncelikle; tenceredeki irmikli muhallebinin yarısı, önceden ayarlanan borcama dökülür ve bir kaşık, bıçak, vs. Gereç ile üst yüzeyi güzelce düzleştirilir. İrmikli muhallebi iyice düzleştirildikten ve yüksekliği her yerde eşit olacak şekilde borcama döküldükten sonra; bisküviler de bu irmikli muhallebinin üzerine dizilir. Bisküviler bitişik olarak dizilmeli aralarında boşluk olmamalıdır. Aksi halde; servis sırasında irmikli muhallebiyi dilimlemek kolay olmayacaktır.
  • Bisküviler de muntazam bir şekilde dizildikten sonra; irmikli muhallebinin kalan kısmı da bu bisküvilerin üzerine dizilir ve tıpkı önceki adımda olduğu gibi üzeri bir güzel düzleştirilir. Böylece; irmikli muhallebinin temel kısmı tamamlanmış olur. Geriye sadece birkaç basit adım kalmıştır.
  • Kalan basit adımlardan biri; irmikli muhallebinin puding sosunun hazırlanmasıdır. Bunun için; hazır puding paketinde yazan talimatlara uyarak puding sosu hazırlanır. Hazırlandıktan sonra; sıcak bir şekilde, hiç bekletmeden irmikli muhallebinin üzerine dökülür ve aynı şekilde üzeri düzleştirilir.
  • Son olarak; irmikli muhallebi üzerine eklenmek istenen diğer kuruyemiş, Hindistan cevizi, vs. Soslar da serpilir (Fındık, badem, fıstık gibi sosların ezilmesi ve ufalanması gereklidir) ve irmikli muhallebi buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakılır.
  • Buzdolabında dinlendikten sonra irmikli muhallebi dilimlenerek tabaklara konur ve servis edilir.
  • İrmikli muhallebi tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
21.01.2024 13:53:29
İrmikli Muhallebi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İrmikli Muhallebi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İrmikli Muhallebi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Pasta

İrmikli pasta alternatif pasta çeşitlerinden biri olarak damak zevkinize mükemmel uyum sağlayabilecek bir pasta türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağızd...
Devamını Oku

Kolay İrmik Helvası

Kolay İrmik Helvası evde hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılar arasında yer aldığında acil tatlı yapmanız gerektiğinde ya da aniden gelen misafirlerinize ta...
Devamını Oku

Krem Şantili İrmik Tatlısı

Krem Şantili İrmik Tatlısı, çarçabuk hazırlanabilen ve harika bir lezzete sahip olan krem şantili irmik tatlısı mutfakların sevilerek tüketilen tatlılar...
Devamını Oku

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı irmik helvası hem leziz hem de oldukça şık bir tarfidir. Eğer dondurmayı çok seviyorsanız dondurmalı irmik helvası da favorileriniz arasına e...
Devamını Oku

İrmik Helvası Sütsüz

İrmik helvası sütsüz, olduğunda da özellikle balık sofralarından sonra tatlı yerine yenilebilir. Protein bakımından zengin olan irmik, aynı zamanda enerji depo...
Devamını Oku

İrmik Pastası

İrmik pastası; birçok kişi tarafından bilinen, özellikle ev hanımlarının misafirlere ikram etmek üzere sık sık tercih ettiği tatlı çeşitlerinden biridir. Temel...
Devamını Oku

İrmik Helvası Nasıl Yapılır

İrmik Helvası Nasıl Yapılır, günümüzde yapılması çok basit tatlılar arasında yer alan irmik helvası yapımının değişik birçok çeşidi vardır. Bunlar arası...
Devamını Oku

İrmik Mantolu Tatlı

İrmik mantolu tatlı, şerbetli tatlılar arasında en hafif olanı diyebiliriz. Tatlının üzerinde bulunan irmikler tatlıya ayrı bir lezzet verirken bir yandan da...
Devamını Oku

Fıstıklı İrmik Helvası

İrmik Helvası deyince akla o dilde çok hoş bir tat bırakan yapılışı yönünden pratik olmasıyla çok ilgi gören ve cenaze yemeği gibi günlerde tercih edilmesi i...
Devamını Oku

İrmikli Tavuk Göğsü

İrmikli Tavuk Göğsü evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz sütlü tatlılar arasında yer almaktadır. Un yerine irmik kullanarak hazırlayacağınız bu tatlı hafif o...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı İrmik Tatlısı, görselliği harika olan bir tatlıdır. Beş çaylarının menü listesinde yer alan bu tatlıyı çocuklarda büyük bir keyifle tüketiyor. Süt...
Devamını Oku

Yer Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

Yer fıstıklı irmik helvası, özellikle canınız tatlı bir şeyler istediğinde rahatlıkla yapıp tüketebileceğiniz bir tarif. Aynı zamanda sıcak yaz günlerinde do...
Devamını Oku

İrmik Helvası Tarifi

İrmik helvası tarifi, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tatlı türüdür. İrmik ve şekerin buluşması, büyüklerimizden bizlere kadar gelmiş sevilen bir tatlıd...
Devamını Oku

İrmik

İrmik, kelime olarak esasen buğday irmiğini işaret etse de mısır ve pirinç gibi tahılların ezilmesiyle elde edilen gıdalar için de mısır irmiği, pirinç irmiğ...
Devamını Oku

Yoğurtlu İrmik Tatlısı

Yoğurtlu irmik tatlısı; diğer klasik tatlı çeşitleri arasında pek fazla bilinen bir çeşit değildir. Fakat çok bilinmemesi kesinlikle tarifin zor olması, pahalı...
Devamını Oku

İrmik Nedir

İrmik Nedir, İrmik buğdaydan üretilen besleyici bir gıdadır. Her ne kadar buğday kilo yaptığı için diyet listelerinden çıkarılıyorsa da bir şekilde yeniden s...
Devamını Oku

Cevizli İrmik Helvası

Cevizli irmik helvası; birçok tatlıda aroma olarak kullanılan ceviz ile tipik irmik helvasını birleştiren son derece özgün ve lezzetli bir tattır. Tarifin özgü...
Devamını Oku

Pudingli İrmik Tatlısı

Pudingli irmik tatlısı; özellikle misafirlere ikram etmek üzere ev hanımları tarafından sık sık tercih edilen, hazırlaması son derece basit ve bir o kadar da l...
Devamını Oku

İrmikli Revani

İrmikli revani, içerisine irmik, yumurta, sıvı yağ ve yoğurt koyularak hamur hazırlanıp piştikten sonra da şerbet dökülerek yapılan tatlı türüdür. Revani çok lezzet...
Devamını Oku

Jöleli İrmik Tatlısı

Jöleli İrmik Tatlısı bildiğimiz irmik tatlısından farklı olarak üzerine muhallebi katından başka bir de jöle katının olduğu lezzetli bir tatlıdır. Genellikle...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Pasta
Kolay İrmik Helvası
Krem Şantili İrmik Tatlısı
İrmikli Muhallebi
Dondurmalı İrmik Helvası
Son Forum Konuları
İrmik Helvasının Tane Tane Olması İçin
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024