İrmik Mantolu Tatlı

İrmik mantolu tatlı, şerbetli tatlılar arasında en hafif olanı diyebiliriz. Tatlının üzerinde bulunan irmikler tatlıya ayrı bir lezzet verirken bir yandan da çıtırlık katmıştır. İrmik mantolu tatlı tatlımızı yaparken dikkat edilecek en önemli ayrıntı tatlının hamurudur. Ne cıvık ne de katı bir hamur olmamalı hamurun yumuşak olması ve parmak batırdığınız da iz bırakması gerekiyor.

İrmik Mantolu Tatlı Malzemeleri

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kaymaksız yoğurt
  • 1 çay bardağı file fındık veya çekilmiş ceviz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı elenmiş un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Bulamak için

  • 1 kâse irmik
İrmik Mantolu Tatlı Nasıl Yapılır?

Hamur karıştırma kabına unu ilave edelim ve orta kısmını havuz misali açalım. Unun ortasına yoğurt, sıvı yağ ve kabartma tozunu ilave edip parmak uçlarımız ile yoğurmaya başlayalım. 6 dakika kadar yoğurduğumuz hamurun içerisine ceviz kırıntılarını ilave edelim ve birkaç dakika daha yoğurup hamuru dinlendirelim. Hamur dinlenirken biz de tatlının şerbetini hazırlamaya geçelim. Bunun için toz şekeri ve suyu çelik bir tencerenin içerisine alıp ocağın üzerine yerleştirelim.

Şerbeti orta ısıda 10 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım. Hazırladığımız şerbeti soğuması için bir kenara kaldıralım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp tezgâhın üzerine bırakalım. Ardından hamurlara oval şeklini verip irmiğe bulayalım ve yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizelim. Bütün hamurlara şekil verdikten sonra tepsiye fırına gönderelim ve 185 derecede yarım saat kadar pişirelim.

Pişmiş olan irmik mantolu tatlımızı fırından alalım ve ılıması için yarım saat kadar bekletelim. Ilık olan tatlının üzerine ılık şerbeti döküp tepsiyi sağa sola doğru hafif şekilde sallayalım.

Tatlının şerbeti kolay ve hızlı çekmesi için üzerine bir tepsi kapatalım ve 1-2 saat kadar tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlının şerbeti çektirilip soğutulduktan sonra servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Not; Tatlının şerbetini dökerken ne tatlının ne de şerbetin çok sıcak ve çok soğuk olmaması gerekiyor. Her ikisinin de ılık olması bu tatlının püf noktasıdır.
19.01.2024 22:43:30
İrmik Mantolu Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İrmik Mantolu Tatlı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İrmik Mantolu Tatlı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Pasta

İrmikli pasta alternatif pasta çeşitlerinden biri olarak damak zevkinize mükemmel uyum sağlayabilecek bir pasta türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağızd...
Devamını Oku

Kolay İrmik Helvası

Kolay İrmik Helvası evde hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılar arasında yer aldığında acil tatlı yapmanız gerektiğinde ya da aniden gelen misafirlerinize ta...
Devamını Oku

Krem Şantili İrmik Tatlısı

Krem Şantili İrmik Tatlısı, çarçabuk hazırlanabilen ve harika bir lezzete sahip olan krem şantili irmik tatlısı mutfakların sevilerek tüketilen tatlılar...
Devamını Oku

İrmikli Muhallebi

İrmikli muhallebi; herkesçe bilinen geleneksel muhallebi tarifine birkaç yeni aroma eklenerek elde edilen, özellikle misafirlere değişik bir ikramda bulunmak a...
Devamını Oku

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı irmik helvası hem leziz hem de oldukça şık bir tarfidir. Eğer dondurmayı çok seviyorsanız dondurmalı irmik helvası da favorileriniz arasına e...
Devamını Oku

İrmik Helvası Sütsüz

İrmik helvası sütsüz, olduğunda da özellikle balık sofralarından sonra tatlı yerine yenilebilir. Protein bakımından zengin olan irmik, aynı zamanda enerji depo...
Devamını Oku

İrmik Pastası

İrmik pastası; birçok kişi tarafından bilinen, özellikle ev hanımlarının misafirlere ikram etmek üzere sık sık tercih ettiği tatlı çeşitlerinden biridir. Temel...
Devamını Oku

İrmik Helvası Nasıl Yapılır

İrmik Helvası Nasıl Yapılır, günümüzde yapılması çok basit tatlılar arasında yer alan irmik helvası yapımının değişik birçok çeşidi vardır. Bunlar arası...
Devamını Oku

Fıstıklı İrmik Helvası

İrmik Helvası deyince akla o dilde çok hoş bir tat bırakan yapılışı yönünden pratik olmasıyla çok ilgi gören ve cenaze yemeği gibi günlerde tercih edilmesi i...
Devamını Oku

İrmikli Tavuk Göğsü

İrmikli Tavuk Göğsü evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz sütlü tatlılar arasında yer almaktadır. Un yerine irmik kullanarak hazırlayacağınız bu tatlı hafif o...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı İrmik Tatlısı, görselliği harika olan bir tatlıdır. Beş çaylarının menü listesinde yer alan bu tatlıyı çocuklarda büyük bir keyifle tüketiyor. Süt...
Devamını Oku

Yer Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

Yer fıstıklı irmik helvası, özellikle canınız tatlı bir şeyler istediğinde rahatlıkla yapıp tüketebileceğiniz bir tarif. Aynı zamanda sıcak yaz günlerinde do...
Devamını Oku

İrmik Helvası Tarifi

İrmik helvası tarifi, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tatlı türüdür. İrmik ve şekerin buluşması, büyüklerimizden bizlere kadar gelmiş sevilen bir tatlıd...
Devamını Oku

İrmik

İrmik, kelime olarak esasen buğday irmiğini işaret etse de mısır ve pirinç gibi tahılların ezilmesiyle elde edilen gıdalar için de mısır irmiği, pirinç irmiğ...
Devamını Oku

Yoğurtlu İrmik Tatlısı

Yoğurtlu irmik tatlısı; diğer klasik tatlı çeşitleri arasında pek fazla bilinen bir çeşit değildir. Fakat çok bilinmemesi kesinlikle tarifin zor olması, pahalı...
Devamını Oku

İrmik Nedir

İrmik Nedir, İrmik buğdaydan üretilen besleyici bir gıdadır. Her ne kadar buğday kilo yaptığı için diyet listelerinden çıkarılıyorsa da bir şekilde yeniden s...
Devamını Oku

Cevizli İrmik Helvası

Cevizli irmik helvası; birçok tatlıda aroma olarak kullanılan ceviz ile tipik irmik helvasını birleştiren son derece özgün ve lezzetli bir tattır. Tarifin özgü...
Devamını Oku

Pudingli İrmik Tatlısı

Pudingli irmik tatlısı; özellikle misafirlere ikram etmek üzere ev hanımları tarafından sık sık tercih edilen, hazırlaması son derece basit ve bir o kadar da l...
Devamını Oku

İrmikli Revani

İrmikli revani, içerisine irmik, yumurta, sıvı yağ ve yoğurt koyularak hamur hazırlanıp piştikten sonra da şerbet dökülerek yapılan tatlı türüdür. Revani çok lezzet...
Devamını Oku

Jöleli İrmik Tatlısı

Jöleli İrmik Tatlısı bildiğimiz irmik tatlısından farklı olarak üzerine muhallebi katından başka bir de jöle katının olduğu lezzetli bir tatlıdır. Genellikle...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Pasta
Kolay İrmik Helvası
Krem Şantili İrmik Tatlısı
İrmikli Muhallebi
Dondurmalı İrmik Helvası
Son Forum Konuları
İrmik Helvasının Tane Tane Olması İçin
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024