Öncelikle orta boy tencerenin içerisine 1 litre süt, 10 çorba kaşığı toz şeker ve 9 çorba kaşığı irmiği ekliyoruz. Orta ateşte kaynamaya bıraktığımız malzemeleri ara ara karıştırıyoruz. Orta boy tencerenin içindeki malzemeler kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha karıştırıyoruz ve soğuması için ocaktan alıyoruz. İçerisine 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Tereyağı eridikten sonra bir müddet daha karıştırmaya devam ediyoruz. Bu şekilde muhallebiyi hazırlamış oluyoruz. Hazırladığımız muhallebinin yarısını dikdörtgen borcamın içerisine boşaltıyoruz ve ıslak kaşık ile düzeltiyoruz. Diğer yarısı tencerede kalan irmikli muhallebinin içerisine 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyerek güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
Kakaoyu eklediğimiz irmikli muhallebiyi sade irmik karışımının üzerine döküyoruz ve ıslak kaşıkla üzerini güzel bir şekilde düzeltiyoruz. Hazırladığımız iki renkli irmik tatlısını buzdolabına koyarak yaklaşık 3 saat kadar bekletiyoruz ve daha sonra buzdolabından çıkarıyoruz. Geniş bir tepsi ayarlıyoruz ve tepsinin içerisine irmik tatlısını ters çevirerek koyuyoruz. Beyaz tarafı üst tarafta kalan tatlının üzerine ceviz içi ve isteğe göre kakao ekleyerek süslüyoruz. Süsleme işlemi biten iki renkli irmik tatlısını dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.