{ "title": "Portakallı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/portakalli-irmik-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 15:18:41", "author": "Berat", "article": [ { "article": "Portakallı irmik tatlısı hem hafif hem de ağızda bıraktığı hoş tadı ile oldukça beğenilen tatlılar arasında yer almaktadır. Meyveli bir tatlı olması sebebiyle de çocuklarınıza rahatlıkla yedirebileceğiniz sağlıklı tatlılar arasında yer almaktadır. Hatta akşam yemeklerinden sonra aileniz için ya da misafirlerinize ikram etmek için hazırlayabileceğiniz leziz tatlılar arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Portakallı İrmik Tatlısı Malzemeleri
Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt, irmik, şeker, portakal kabuğu rendesi, vanilya, Hindistan cevizi, mısır nişastası ve eritilmiş yağı bir pişirme kabının içine alarak kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Tüm malzemelerimiz birbirine girene kadar karıştırdıktan sonra göz göz olduğunda pişirmeyi bırakıp, tatlımızı borcamın içine alıyoruz. Biraz ılık hale gelene kadar buzdolabı dışında serin bir yerde bekletiyoruz. Daha sonra üzerinin süsü için hazırladığımız Hindistan cevizi ve fındığı serpiştirerek süslüyoruz ve buzdolabında tamamen soğuması için bekletiyoruz. Tamamen soğuduktan sonra dilediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Portakallı İrmik Tatlısı hazırlanışı oldukça kolay olan bir tatlı olmasına rağmen sürekli olarak karıştırılması gerektiğinden yapımı yorucu olabilmektedir. Ancak daha sonra ortaya çıkan lezzet sizi tatmin edecektir. Bu tatlıyı hem misafirlerinizin hem de çocuklarınızın sevebileceği bir tatlı olarak sürekli kullanmak isteyeceksiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }