{ "title": "Portakallı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/portakalli-irmik-helvasi.gif", "date": "19.01.2024 14:07:10", "author": "Payan", "article": [ { "article": "Portakallı İrmik Helvası farklı lezzetleri denemeyi sevenler için ideal tatlardan biri olarak karşımıza çıkar. Portakal kokusu ile sizi saran ve lezzeti ile tadı damağınızda kalan bu tatlıyı rahatlıkla hazırlayabilecek olmanız da çekici özellikleri arasında yer alıyor. Hafif mayhoş tadı ile misafirlerinize ve ailenize sunmaktan keyif alacağınız bir tatlı olduğunu da söyleyebiliriz.

Portakallı İrmik Helvası malzemeleri
Portakallı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İlk olarak helvanın şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için önce 2 bardak sıcak suyu bir kâseye alıp şekeri de ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Sonra bu şerbete 1 bardak portakal suyunu da ekleyerek tekrar karıştırıyoruz ve ayrı bir yerde bekletiyoruz. Dilerseniz 1 bardak portakal suyu yerine süt kullanabileceğiniz gibi dilerseniz süt ya da portakal suyu kullanmadan sadece 3 su bardağı sıcak su ile de şerbeti hazırlayabilirsiniz. Daha sonra helvamızı hazırlıyoruz.

Portakallı İrmik Helvası hazırlamak için ilk olarak yağı tencereye alıyoruz ve çam fıstığı ve irmiği de ekleyerek irmikler pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra portakalı bir yerde sıkıp suyunu çıkarıyoruz ve kabuğunu da rendeleyerek irmiğe ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız şerbeti de ekleyerek irmikler iyice suyu çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Su iyice çekildikten sonra altını kapatıp dinlendiriyoruz ve kaselerde ikram ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }