{ "title": "Krem Şantili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/krem-santili-irmik-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 17:35:45", "author": "Süzen", "article": [ { "article": "
Krem Şantili İrmik Tatlısı, çarçabuk hazırlanabilen ve harika bir lezzete sahip olan krem şantili irmik tatlısı mutfakların sevilerek tüketilen tatlıları arasında yer almaktadır sevdikleriniz ve kendiniz için tatlı anlar yaşamak istediğiniz zamanlarda kolaylıkla hazırlayarak damaklarınızı tatlandırabilirsiniz.

Krem Şantili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şantisi için
Şerbeti için
Krem Şantili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Krem şantili irmik tatlısı hazırlamaya ilk olarak irmikli keki hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza 3 adet yumurta ve yarım su bardağı toz şekeri ekledikten sonra bir mikser yardımıyla çırparak şekerin erimesini sağlayalım. Ardından karışımın üzerine sırası ile yarım su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ ilave ederek karıştıralım. Karışımın üzerine yarım paket irmik, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Çırpılarak kek hamuru kıvamı alan hamurumuzu yağlanmış yuvarlak bir cam tepsiye dökerek yayalım.

Daha sonra fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak irmikli hamuru fırına verelim ve altı üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım. Bizde bu arada tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Uygun bir tencereye 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su ilave edip karıştırarak tencereyi ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatalım. Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce üzerine bir dilim limon suyu ilave ettikten sonra kaynayarak kıvam alan şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Piştikten sonra fırından aldığımız irmikli tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine hazırlayarak iyice soğuttuğumuz şerbeti irmikli tatlının üzerine gezdirerek dökelim. Ardından şerbetini çekerek iyice soğuması için tatlımızın üzerini bir tepsi yardımıyla kapatarak bir kenarda bekletelim ve bu sırada bizde tatlımızın şantisini hazırlayalım. Çukur bir kabın içine 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket krem şanti ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla karışımı iyice çırparak koyulaşarak kıvam almasını sağlayalım. İstediğimiz kıvama gelen krem şantiyi şerbetini çekerek iyice soğuyan irmikli tatlımızın üzerine döktükten sonra bir spatula yardımıyla sıvayalım ve krem şantili irmikli tatlımızı buzdolabına koyarak 1-2 saat kadar dinlendirip dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }