{ "title": "İrmikli Tatlılar", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/irmikli-tatlilar.jpg", "date": "20.01.2024 15:05:55", "author": "Miraç", "article": [ { "article": "
İrmikli tatlılar, yapılışları oldukça kolay ama lezzetleri damaktan hiç gitmeyecek özelliktedir. Özel konuklarınıza veya kendinize hazırlayabileceğiniz irmikli tatlı ile hoş vakitler geçirebilirsiniz. Özellikle irmiğin içerisinde bulunan lif oranı oldukça fazladır ve bunu tatlı sayesinde karşılayabilirsiniz.

İrmikli Tatlılar

Portakallı İrmik Sufle Malzemeleri
Portakallı İrmik Suffle Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımına başlamadan önce fırının ayarını 180 dereceye getirelim ve fırının içerisinin ısınmasını sağlayalım. Ardından irmikleri yanmayacak bir tavanın içerisine alalım ve üzerine süt ile şeker ilavesi yapıp orta ısıda pişene dek karıştıralım. Yeteri düzeyde pişmiş olan tatlıyı ocaktan indirelim ve portakalları hazır hale getirmek için kabukları rendeleyip tatlının içerisine dahil edelim. Yumurta akını ise fazla büyük olmayacak bir kaba alalım ve mikser ile iyice çırpalım. Çırpılmış yumurta akını da irmiklerin bulunduğu kaba alalım ve karıştıralım. Ardından tatlı karışımını bir kalıbın içerisine dökelim ve fırının içerisine gönderelim. Yeteri kızarıklığa gelene dek fırının kapağını açmayalım ve 15-20 dakika kadar tatlıyı fırında pişirelim.

Afiyet olsun.

Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeleri
Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımına başlarken öncelikle uygun büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine şeker ile sütü, vanilyayı ve suyu ilave edip karıştıralım. Ardından teflon bir tavanın içerisine yağı ilave edelim ve yağ ısınınca üzerine irmikleri ekleyip kavuralım. İrmiklerin rengi değişince üzerine sütlü karşımı ilave edelim ve sütünü çekene dek pişirelim. Kısık ateşin üzerinde pişen irmik tatlısı sütünü çekince ocaktan alalım ve Tavanın ağzını bir bez ile kapatıp 5 dakika kadar bekletelim. Yeteri sürede dinlenmiş olan irmik tatlısını kare veya yuvarlak bir cam tepsiye dökelim ve üzerini damla çikolatalar ile süsleyip soğumaya bırakalım. Sütlü irmik tatlımız soğuyunca tabaklara alalım ve servis yapalım.

Afiyet olsun.

Dondurmalı İrmik Tatlısı Malzemeleri
Dondurmalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Dondurmalı irmik tatlısının yapımına öncelikleri yanmaz bir tavanın içerisine yağ ile dolmalık fıstıkları alarak başlayalım. Akabinde ocağın altını açalım ve fıstıkları pişirmeye başlayalım. Fıstıklar rengini değiştirince tavanın içerisine irmiği ilave edelim ve kısık ateşin üzerinde pembeleşene dek kavuralım. İrmikler bu aşamada kavrulurken biz de ayrı bir tencere alalım ve içerisine süt ile şekeri ilave edelim. Şeker, sütün içerisinde eriyene dek kısık ateşin üzerinde pişirelim ve süt ile şeker piştikten sonra ilk sıcaklığını çıkarması için serin bir yerde 10 dakika kadar bekletelim. İrmikleri yeterli kızarıklığa gelince üzerine sütlü karışımı dökelim ve pirinç pilavı pişirir gibi ilk önce hızlı ateşte, ardından kısık ateş de tatlıyı pişirelim. Pişmiş olan irmik tatlımızı demlenmesi için bir beze saralım ve 10 dakika kadar bekletelim.

Demlendirdiğimiz irmik tatlısının şeklinin verilmesi için bir küçük kâse alalım ve streç film ile iç kısmını kaplayalım. Ilık olan irmik tatlısından bu kâsenin içerisine alalım ve orta kısmını boş bırakalım. Ortasına da 2 yemek kaşığı dondurma ilave edelim ve açıkta kalan yerine tekrar tatlı ekleyip kapatalım. Ardından kâseyi servis tabağının üzerine ters çevirerek çıkartalım ve bekletmeden servise sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }