{ "title": "İrmikli Pasta", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/irmikli-pasta(1).jpg", "date": "20.01.2024 11:14:17", "author": "Evren", "article": [ { "article": "
İrmikli pasta alternatif pasta çeşitlerinden biri olarak damak zevkinize mükemmel uyum sağlayabilecek bir pasta türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağızda hoş bir tat oluşturan bu pastayı hazırlamanın kolay olması sayesinde evinizde aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir tatlı hazırlamanız mümkündür. Hazırlanışı sırasında dikkat etmeniz gereken püf noktalar dışında irmikli pasta hazırlarken sizi sıkıntıya sokacak herhangi bir zorluk da bulunmamaktadır.

İrmikli Pasta Malzemeleri (10 kişilik)
İrmikli Pasta Nasıl Yapılır?

Bir tencereye aldığınız süt, şeker ve irmiği bir tencereye alarak kaynayıncaya kadar kaynatarak pişirin. Bu karışımın katılaşana kadar karıştırılması ve kaynatılması gerekmektedir. İrmikli pasta harcımız gerektiği gibi katılaştıktan sonra vanilya da ilave ederek 1 ya da 2 dakika kadar daha pişirip ocaktan alabilirsiniz.

Yuvarlak borcam kullansanız da olur ancak kare şeklindeki büyük bir borcam tam olarak ihtiyacınız olan kaptır. Borcamınızın zeminine Hindistan cevizlerinizi serpiştirin. Kaynatarak hazırlamış olduğunuz irmikli pasta karışımının yarısını borcamınıza yavaşça dökün. Daha sonra kakaolu büsküvilerden bir sıra olacak şekilde borcama dizin. Daha sonra kalan pasta karışımınızı da borcamınıza ilave ettikten sonra her yana yayılmasına izin verin.

Bundan sonra yapmanız gereken işlem ise 2 ya da en fazla 3 saat buzdolabında bekletilen pastanızın üstünü yine Hindistan cevizleri ile kaplayarak servisinizi yapmanız olacaktır. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif sayesinde hem misafirleriniz için hem de aileniz için yemeklerden sonra yenebilecek ya da özel günlerinizi kutlamak için güzel bir pasta yapabilmeniz mümkündür.

Birçok Hanım için pasta kıvamını tutturmak oldukça zor olabilmektedir. Ancak irmikli pasta sayesinde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tarifiniz olabilmektedir. Bu tarifte dikkat etmeniz gereken en önemli nokta pastanızın irmikli karışımını yaparken doğru katılıkta bir kıvam oluşturmanız olacaktır. Bunun için daha çok muhallebi ya da puding kıvamı da olarak adlandırılabilen bir kıvam tercih edilmektedir. Puding kıvamında yapmanız soğuma işleminde daha rahat bir sonuç almanızı da sağlayacaktır. Ancak katılaştıralım derken dibini de tutturmamanız gerekmektedir.

Afiyet Olsun.
" } ] }