İrmikli parmak tatlısı, sofralarınızı şenlendirecek hem ekonomik hem de pratik bir tatlıdır. Kıtır kıtır ağızda dağılan yapısı ve damaklara hitap edecek tadı ile herkesin denedikten sonra vazgeçemeyeceğine eminim. Bu yazıda sizlere irmikli parmak tatlısı için gereken malzemeler ile yapılışından söz edeceğim. Kolay gelsin.
İrmikli parmak tatlısı için gerekli malzemeler
2-3 yemek kaşığı irmik (Üzeri için ayrıca irmik kullanılacaktır.)
2 yumurta
200-250 gram margarin
Yarım limonun suyu
Yeterli miktarda un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
2 çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek tatlı kaşığı karbonat
3-4'er su bardağı su ve şeker
İrmikli parmak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
İlk olarak irmikli parmak tatlısı için gereken hamuru hazırlamak gereklidir. Bunun için normal hamur yoğurma rutiniyle; yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, un, margarin kullanılarak hamur yoğrulur. Hamur iyice homojen oluncaya kadar ve üzerine eklemeler yapmaya uygun duruma gelinceye kadar yoğurmaya devam edilir.
İrmikli parmak tatlısı için hamur yoğurma aşaması tamamlandıktan sonra ise sıra aromasını vermeye ve tatlıyı kızartmaya gelmiştir. Bunun için ilk önce yoğrulan hamur irmiğe bulanır ve kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
İrmikli parmak tatlısı bu şekilde pişirildikten sonra sıra şerbetini yapmaya ve son şeklini vermeye gelmiştir. Şerbeti için de hazırlanmış olan su ve toz şeker bir tencerede kaynatıldıktan sonra hafifçe ılıması beklenir. Şerbet ılıkken sıcak tatlının üzerine dökülür.
Şerbeti de döküldükten sonra irmikli parmak tatlısı biraz ılıyınca servis edilir.