{ "title": "İrmikli Etimek Tatlısı", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/irmikli-etimek-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 18:51:34", "author": "Hürcan", "article": [ { "article": "
İrmikli etimek tatlısı, oldukça hafif ve lezzetli bir tariftir. Özellikle çabucak yapılıyor olması nedeniyle aniden gelen misafirlere rahatlıkla yapılabilir. İçerisinde etimek, şeker ve krema olması nedeniyle biraz kalorili bir tatlıdır. Ancak bir dilim irmikli etimek tatlısının ardından yarım saatlik bir yürüyüş yapmanız halinde aldığınız tüm kalorileri rahatlıkla yakabilirsiniz.

İrmikli Etimek Tatlısı Malzemeleri
İrmikli Etimek Tatlısı Muhallebisi için
İrmikli Etimek Tatlısı Üzeri için
İrmikli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce dibi tutmayacak özellikte bir tencere alalım ve içerişine şekeri ilave edip kavuralım. Şekerlerin rengi değişip esmerleşince içerisine su ilavesi yapalım ve 5 dakika kadar kaynatalım. Şeker ile su kaynayınca içerisine vanilyayı da ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Akabinde etimekleri kare bir tepsinin üzerine tek sıra olacak şekilde dizelim ve üzerine şerbetini döküp bekletelim. Etimeklerin her tarafı ıslanınca üzerine bolca ceviz ilavesi yapalım ve tepsinin ağzını başka bir tepsi ile kapatalım. Etimekler şerbetini çekene kadar bizde irmikli muhallebiyi hazırlama aşamasına geçelim.

Muhallebi için; Verilen tüm muhallebi malzemelerini bir tencerenin içerisine alalım ve sürekli karıştırarak kaynatalım. Pişmiş olan muhallebiyi şerbetini çekmiş etimeklerin üzerine dökelim ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Muhallebi soğurken krem şantiyi bir su bardağı kadar soğuk süt ile çırpalım ve muhallebi soğuduktan sonra üzerine sürelim. İrmikli etimek tatlısını 2 saat kadar buzdolabında bekletelim ve ardından dilimleyerek sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }