{ "title": "İrmik Topları", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/irmik-toplari.gif", "date": "21.01.2024 05:05:55", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "İrmik Topları, özellikle çocuklar için harika birer sürpriz lezzet toplarıdır. Gerek genel görünümleri gerekse lezzetleri çocukları mest etmeye yetecektir. Bütün anneler bilir ki çocuklar ayakta atıştırmaya ya da tv karşısında bir şeyler yemeye bayılırlar. İşte bu lezzet topları sayesinde çocuklar bilindik bir şeyler yiyecek ne olduğunu bilmediğimiz içinde hangi maddelerin bulunduğu hakkında fikir sahibi olmadığımız hazır yiyeceklerden de uzak duracaklardır. Aynı zamanda bu tarifimizi anneler çocukları ile hazırlayabilir, çocukların el becerilerini güçlendirebilirler. Yine bu tarif birlikte yapılırsa anne ve çocuk arasındaki bağ daha da kuvvetlenir ve kaliteli zaman geçirilmiş olur. Bu tatlının üzerinde birçok ürün kullanılabilir. Farklı kuruyemişler bu tatlının süslemesinde kullanılır ve bu durumda direkt görsele yansır. Bu harika topları evinizde yapıp konuk gidecek olduğunuz yerlere gururla götürebilirsiniz. Yine bu tarifi uygulayabilir akşam çayının yanına pratik bir sunum hazırlayabilirsiniz. Ufak lokmalar halinde oldukları için harika birer atıştırmalık olacaktır. Çay sofralarına yakışacak ve misafirlerin beğenisini kazanabilecek bir tariftir. Bu tatlının saklama koşulları diğerleri ile aynı derecededir. Oda sıcaklığında 2 saat boyunca bekletilebilir. Buzdolabında ise bu süre 24 saate çıkartılabilir. Yalnız her iki seçenekte de önemli olan bir nokta vardır ki oda şudur, tatlıları muhafaza edecek olduğumuz kap cam ve ağzı kapaklı olmalıdır.

İrmik topları İçin malzemeleri
Süslemesi için
İrmik Topları Nasıl Yapılır?

Tatlının yapılış aşamasına derin ve yanmaz özellikte bir tencere alarak başlayalım. Tencerenin içerisine şeker ve sütü ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım. Bu işlemin ardından tencereyi orta harlı ocağa koyalım. Tatlının bir diğer malzemesi olan irmiği tencere içerisine dökelim ve hiç ara vermeden karıştıralım. Tencerenin içerisinde bulunan malzeme kaynadıktan 5 dakika sonra göz göz bir görünüme gelmişse tatlının kıvamı olmuş demektir. Eğer hala bu tarife uymuyorsa bir süre daha kaynaması gerekiyor. Göz göz olan tatlının altını kapatalım ve ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım. Tatlının soğumasına yardımcı olmak için tencereden cam bir kaba boşaltabiliriz. Böylece bir sonraki aşamada işimiz daha kolay olacaktır. Tamamen soğuyan tatlının içerisine listede belirtilen 1 paket kremşantiyi ilave edelim. Kremşantiyi ve tatlıyı çırpma teli ile iyice çırpalım. Bu işlemin ardından iyice koyulaşan tatlı kolay şekil alacaktır. Tatlıyı servis edeceğimiz kabı ve süslemede kullanacak olduğumuz malzemelerin tamamını ayrı ayrı tabaklara koyarak önümüze alalım. Bir çorba kaşığı ile tatlının içerisinden bir kaşık malzemeyi alıp, elimizle yuvarladıktan sonra dilediğimiz bir süs malzemesine bulayalım. Dış yüzeyi de oluşmuş olan tatlıyı servis kabına koyalım. Bu işlemi tatlının malzemesi bitene kadar sürdürelim. Yine bu tatlının süslemesinde çikolata da kullanılabilir. Beyaz ya da siyah çikolatayı rendeleyip, tatlıyı bu hazırlanan malzeme içerisinde yuvarlayabilirsiniz. Yine çikolata seçeneğini kullananlar, çikolatayı benmari usulü eritip tatlılarını bu şekilde de hazırlayabilirler. Tatlının hazırlık aşamasından sonra 2 saat buzdolabın bekletilmesi tatlının görselini güçlendirecektir. İrmik Topları servise hazırdır.
Afiyet olsun.
" } ] }