{ "title": "Dondurmalı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/dondurmali-irmik-helvasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 12:53:12", "author": "Nil Banu", "article": [ { "article": "
Dondurmalı irmik helvası hem leziz hem de oldukça şık bir tarfidir. Eğer dondurmayı çok seviyorsanız dondurmalı irmik helvası da favorileriniz arasına ekleyebilirsiniz. İrmik helvasını sık yapıyor veya irmik helvasını çok seviyorsanız dondurmalı olarak yapmanızı tavsiye ederiz. Size önereceğimiz dondurmalı irmik helvası tarifi ile artık dondurmalı irmik helvası yapmak çok kolay. Yapılışı bir o kadar pratik ve lezzeti de bir o kadar harika.

Dondurmalı İrmik Helvası Malzemeleri
Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İlk olarak helvamız şerbetli olduğu için sütü derin bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine şekeri ilave edip kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynayana kadar biz de bu arada helvayı kavurmaya geçebiliriz. Yağı yayvan ve çift tabanlı bir tencerenin içerisine alalım ve yağ ısınınca içerisine irmik ile çam fıstığını ilave edelim ve kavurmaya geçelim.

İrmiklerin rengi dönünce ocağın altını kapatalım ve sürekli karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım. İrmiklerin ilk sıcaklığı çıkınca ocağın altını tekrar açalım ve şerbeti tencerenin içerisine döküp helvayı sürekli karıştıralım. İrmikler şerbetini çekince tencerenin kapağını kapatalım ve tıpkı pilav demler gibi bir beze sarıp demleyelim. Helva 10 dakika kadar demlenince bir küçük kâseye birkaç kaşık helvadan ilave edelim ve orta kısmını havuz gibi açıp içerisine bir top vanilyalı dondurmadan ekleyelim ve dondurmanın üzerine de tekrar helva yerleştirip hafif şekilde bastıralım. Kaseyi servis tabağının üzerine ters çevirelim ve dondurmanın erimesine fırsat vermeden dondurmalı irmik helvasının üzerine ceviz serpiştirelim ve bu şekilde servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }