{ "title": "Çikolatalı Dondurmalı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/cikolatali-dondurmali-irmik-helvasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 02:38:23", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Çikolatalı dondurmalı irmik helvası, sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacaktır. Ayrıca dondurma tatlılar yaz aylarında tüketilebildiği gibi sonbahar ve kış aylarında da afiyetle tüketilebilir. Yapmanız gereken tatlıyı yedikten sonra arkasından bir bardak ılık su içmek olacaktır. Çikolatalı dondurmalı irmik helvası, sade irmik helvasına oranla daha sık yapılan ve görsellik açıdan hoş bir görüntüye sahip bir tatlıdır.

Çikolatalı Dondurmalı İrmik Helvası Malzemeleri

Helva için
Sos için
İçeri için
Çikolatalı Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle irmik helvasını hazırlamaya geçelim ve bunun için margarin ile sıvı yağını bir çelik tencerenin içerisine alıp ısıtalım. Yağ ısındıktan sonra tencereye irmiği boşaltalım ve pembeleşene dek orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kavurduğumuz irmiğin üzerine toz şekeri boşaltıp beklemeden de 3 su bardağı ölçüsünde kaynar suyu ilave edelim. Helvamız fokurdamaya başladığında ocağın altını kısalım ve helva suyunu çekene dek karıştırarak pişirelim.

Suyunu çekmiş olan helva tenceresinin kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım. Helvamız demlenirken bizde diğer yandan sosunu hazırlamaya geçelim. Sos için uygun büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine sütü, kakaoyu, şekeri ve nişastayı ilave edip karıştıralım. Karışı ocağın üzerine alalım ve göz, göz olana dek pişirmeye devam edelim. Muhallebi kıvamına gelen çikolatayı soğuması için bir kenara kaldıralım.

Bir tane çukur bir kâse alalım ve iç kısmı su ile ıslatalım. Demlenmiş olan helvadan kâsenin dibine birkaç yemek kaşığı ilave edip hafif bastıralım. Ardından helvanın üzerine bir kepçe vanilyalı dondurmadan ilave edelim. Dondurmanın üzerine tekrar helvadan yerleştirip kâseyi servis tabağına ters çevirip helvayı kalıp halinde çıkartalım. Bu aşamada helvanın servis tabağına düzgün bir şekilde çıkması için kâsenin dibinin ve kenarlarının ıslatılmış olması gerekiyor. Ayrıca kâseyi sunum tabağına bir kerede çevirip çıkartmak gerekiyor. Aksi halde helva kaseden çıkarken dağılabilir ve görünmemesi gereken dondurma gözükebilir. Kalıp halinde çıkan helvanın üzerine hazırladığımız çikolata sosundan gezdirip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }