{ "title": "Bisküvili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmikhelvasi.gen.tr/images/biskuvili-irmik-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 01:05:28", "author": "İçkin", "article": [ { "article": "Bisküvili İrmik Tatlısı pastanelerden aldığınız tatlılar kadar leziz hazırlayabileceğiniz sütlü tatlılar arasında yer alır. Hem hafif olması hem de üzerine serpiştireceğiniz tarçının kokusu ile sizi fethedecek olan bu tatlıyı hazırlarken zorlanmayacak olmanız da sizin için olumlu bir etki olacaktır. Çocuklarınızın pasta niyetine yiyebileceği kadar keyifli ve misafirlerinize sunacağınız kadar lezzetli olan bu tatlı ile misafirlerinize ne ikram edeceğiniz konusunda endişe duymak zorunda kalmazsınız.

Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeleri
Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlınızı hazırlamak için ilk olarak derin bir tencereye süt, irmik ve şekeri koyun ve ateşe koymadan evvel birkaç kez karıştırın. Ateşe koyduktan sonra da sürekli olarak karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışımınız kaynamaya başlayıp üzeri göz göz olduğunda tencerenin altını kapatın ve vanilyayla margarini ilave ederek biraz karıştırın.

Tatlınızı yapacağınız kek kalıbınızı ya da tepsinizi ıslatarak tatlı karışımının yarısını kalıba dökün. Spatula yardımıyla her yere eşit şekilde dağıttıktan sonra önce pötibör bisküvinizi, sonra da dilimlenmiş muzlarınızı sıralayın. Dizdiğiniz muz dilimlerinin üzerine dövülmüş ceviz içlerini de serpiştirdikten sonra tatlının diğer yarısını da dökün. Daha sonra tatlınızı buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. Buzdolabından tatlınızı çıkardıktan sonra kalıbınıza uygun bir tepsi ile kalıbın ağzını kapatıp ters çevirin. Daha sonra dilediğiniz şekilde dilimleyin ve üzerini tarçınla süsleyin. Dilerseniz üzerine yine ceviz içi serpiştirerek de servisinizi tamamlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }